Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ salame di Milano
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 24/4/2014 - Εμφανίσεις: 4566 |
Tweet
|
Το salame di Milano είναι ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά σαλάμια. Παρασκευάζεται από μείγμα λεπτοαλεσμένου χοιρινού και βοδινού κρέατος, σε μεγάλη συσκευασία συνήθως 3-4 κιλών, με προσθήκη απλών καρυκευμάτων, αλατιού και βοτάνων, σε φυσιολογικές ποσότητες χωρίς υπερβολές. Το καρύκευμα είναι από τα μεγαλύτερα του είδους, προκειμένου να επιτευχθεί καλή πυκνότητα μεταξύ του λίπους και του άπαχου μέρους των κρεάτων. Μοιάζει πολύ στην όψη και στη γεύση με το σαλάμι Ουγγαρίας, αλλά έχει περισσότερα καρυκεύματα και μπαχαρικά. Το χρώμα του είναι πάντα λαμπερό κόκκινο, σχεδόν ρουμπινί. Οι Μιλανέζοι το καταναλώνουν πολύ ωμό συνοδεύοντάς το με ψωμί Milanese.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια