Αρχική σελίδα ▸ Ιστορία του φαγητού ▸ gazpacho
Ιστορία του φαγητού:
|
Δημοσιεύθηκε: 27/4/2014 - Εμφανίσεις: 4968 |
Tweet
|
Το gazpacho είναι ένα φαγητό με καταγωγή από τη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία, όπου καταναλώνεται ευρέως καθώς και στη γειτονική Πορτογαλία. Σερβίρεται κρύο και συνήθως καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Το gazpacho έχει αρχαίες ρίζες και υπάρχουν πολλές θεωρίες όσον αφορά την προέλευσή του, μεταξύ των οποίων και ως αραβική σούπα με ψωμί, ελαιόλαδο, νερό και σκόρδο είτε από τους Ρωμαίους με την προσθήκη ξιδιού στη σούπα.
Υπάρχουν αρκετές σύγχρονες παραλλαγές του κλασικού gazpacho, συχνά παραλείποντας τις ντομάτες και το ψωμί αντικαθιστώντας τα με αβοκάντο, αγγούρι, μαϊντανό, καρπούζι, σταφύλια, ζωμό κρέατος, θαλασσινά και άλλα συστατικά.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια