Αρχική σελίδαΙστορία του φαγητού ▸ schiacciata

Ιστορία του φαγητού:
schiacciata

Δημοσιεύθηκε: 5/7/2014 - Εμφανίσεις: 2917




Η schiacciata (επίσης γνωστή ως "ciaccia" ή "schiaccia") είναι είδος focaccia που παρασκευάζεται στην περιοχή της Τοσκάνης και περιέχει ελαιόλαδο και αλάτι.

Πριν μπει στο φούρνο, η ζύμη συμπιέζεται με τα δάχτυλα σε κάποια σημεία ώστε να σχηματιστούν τρύπες. Επίσης, μπορεί να λιπανθεί και με λαρδί.

Μια παραλλαγή είναι στη γέμιση να μπει λουκάνικο ή πιο συχνά mortadella ή τυρί, ανάλογα με το γούστο του παρασκευαστή.

Στην περιφέρεια της Τοσκάνης η schiacciata έχει καταχωρισθεί ως παραδοσιακό ιταλικό προϊόν διατροφής και λέγεται schiacciata di Grrosseto και schiacciata di Montiano.

Άλλα είδη είναι: schiacciata messinese (της Μεσσίνας)

schiacciata catanese (της Κατάνιας)

schiacciata romana (της Ρώμης)

schiacciata calabrese (της Καλαβρίας)



Σχόλια