Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ gnocchi
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 22/10/2014 - Εμφανίσεις: 3032 |
![]() ![]() |

Τα gnocchi είναι είδος ζυμαρικών από παχιά μαλακή ζύμη τα οποία μπορεί να παρασκευαστούν από σιμιγδάλι, από αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, φρυγανιά ή παρόμοια συστατικά.
Όπως και σε άλλα ιταλικά πιάτα υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση στις συνταγές και στα ονόματα των διαφόρων περιοχών. Για παράδειγμα, τα «Tuscan malfatti» (που στην κυριολεξία σημαίνει «κακώς γίνεται») είναι ένα είδος gnocchi από αλεύρι, ricotta και σπανάκι, τα «Pugliese cavatielli» έχουν ως βάση το αλεύρι, τα «Gnudi» έχουν πολύ λιγότερο αλεύρι κ.λπ.
Τα gnocchi σερβίρονται ζεστά και τρώγονται ως πρώτο πιάτο, ως εναλλακτική λύση αντί για σούπες ή ζυμαρικά. Γενικά στην Ιταλία τα βρίσκουμε χειροποίητα αλλά και στην ιταλική διασπορά επίσης εξακολουθούν να φτιάχνονται χειροποίητα στα ιταλικά νοικοκυριά. Επίσης, μπορεί κανείς να τα αγοράσει φρέσκα από εξειδικευμένα καταστήαματα. Στα σούπερ μάρκετ κυκλοφορούν τα βιομηχανικά παρασκευασμένα gnocchi και είναι διαθέσιμα στα ψυγεία, αποξηραμένα ή κατεψυγμένα.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
