Αρχική σελίδα ▸ Ιστορία του φαγητού ▸ yassa
Ιστορία του φαγητού:
|
Δημοσιεύθηκε: 4/11/2014 - Εμφανίσεις: 2754 |
![]() ![]() |

Το yassa είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Σενεγάλης, το οποίο παρασκευάζεται μαρινάροντας πουλερικά ή ψάρια. Από τη Σενεγάλη το πιάτο έγινε δημοφιλές σε όλη τη Δυτική Αφρική. Ειδικά το κοτόπουλο yassa (γνωστό ως yassa au poulet) που παρασκευάζεται με κρεμμύδι και λεμόνι, είναι μια σπεσιαλιτέ της περιοχής Καζαμάνς νότια της πρωτεύουσας της Σενεγάλης, Ντακάρ και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Δυτικής Αφρικής.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
