Αρχική σελίδαΙστορία του φαγητού ▸ yassa

Ιστορία του φαγητού:
yassa

Δημοσιεύθηκε: 4/11/2014 - Εμφανίσεις: 2754




Το yassa είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Σενεγάλης, το οποίο παρασκευάζεται μαρινάροντας πουλερικά ή ψάρια. Από τη Σενεγάλη το πιάτο έγινε δημοφιλές σε όλη τη Δυτική Αφρική. Ειδικά το κοτόπουλο yassa (γνωστό ως yassa au poulet) που παρασκευάζεται με κρεμμύδι και λεμόνι, είναι μια σπεσιαλιτέ της περιοχής Καζαμάνς νότια της πρωτεύουσας της Σενεγάλης, Ντακάρ και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Δυτικής Αφρικής.



Σχόλια