Αρχική σελίδα ▸ Μαγειρική τεχνική ▸ κονκασέ
Μαγειρική τεχνική:
|
Δημοσιεύθηκε: 14/12/2014 - Εμφανίσεις: 4082 |
![]() ![]() |

Το κονκασέ (από τη γαλλική λέξη concasser που σημαίνει «να συνθλίψει ή να αλέσει») είναι όρος που σημαίνει το κόψιμο σε μικρά κομμάτια συστατικών για φαγητά, συνήθως λαχανικών. Ο όρος εφαρμόζεται ιδιαίτερα στις ντομάτες, όπου κόβονται σε μικρά κομμάτια συγκεκριμένων διαστάσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν οι φλούδες και οι σπόροι. Υπάρχει μικρό, μεσαίο και μεγάλο κονκασέ.
Η πιο δημοφιλής χρήση για τις ντομάτες κονκασέ είναι στις ιταλικές μπρουσκέτες όπου απλώνεται μικρό συνήθως κονκασέ αναμεμειγμένο με ελαιόλαδο και φρέσκο βασιλικό και κάποιες φορές κι άλλα συστατικά όπως κρεμμύδι, ελιές ή αντσούγιες.
Η ντομάτα κονκασέ επίσης προστίθεται στη σάλτσα Béarnaise για να παραχθεί η σάλτσα Chorono, η οποία σερβίρεται με πιάτα αστακού συνοδευόμενα από βούτυρο.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
