Κρύα ροφήματα (cold beverages)

Εμφανίσεις: 4.137
Κρύα ροφήματα (cold beverages)

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | |

Εκτέλεση συνταγής

Στα κρύα ροφήματα οι επιλογές που μπορούμε να κάνουμε είναι πάρα πολλές.
Για αρχή θα τα χώριζα σε δύο κατηγορίες, σε κρύα και παγωμένα. Δηλαδή σε cold και frozen.

Cold: Είναι τα ροφήματα που γίνονται κρύα στο mixer (ελληνιστί-φραπιέρα). Μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του mixer ή σε shaker και να τα χτυπήσουμε για καλύτερο ανακάτεμα. Στην ίδια λογική που κάνουμε το κρύο αφρόγαλα για τα freddo’s μπορούμε να κρατήσουμε το χτύπημα λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο κρεμώδη υφή, αν βέβαια μέσα στα υλικά μας έχουμε και γάλα. Συνήθως χτυπάμε τα υλικά με πάγο και μετά σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο.

Frozen: Στα frozen ροφήματα βάζουμε τα υλικά μας στο blender μαζί με πάγο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σπάσει. Μπορούμε να τα κάνουμε σε μορφή γρανίτας ή smooth, ανάλογα με τα υλικά που επιλέξαμε. Το πλεονέκτημα του blender είναι πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα σκληρά υλικά κάνοντας απίθανους συνδυασμούς, που δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Μερικά από τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το παγωτό, τα γλυκά του κουταλιού, τα μπισκότα, ολόκληρα φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι κ.λπ.

Ένα special ρόφημα πρέπει να δείχνει και special, οπότε μην ξεχνάμε το γαρνίρισμα με σαντιγί, αφρόγαλα, sauce σοκολάτας ή καραμέλας, ξηρών καρπών, σκόνης σοκολάτας κ.λπ.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0