Ζεστά ροφήματα (hot beverages)

Εμφανίσεις: 3.261
Ζεστά ροφήματα (hot beverages)

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Sausages calories

Εκτέλεση συνταγής

Ο τρόπος που κάνουμε τα ζεστά special ροφήματα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Άλλες φορές τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και άλλες θέλουμε κάτι να έρθει πρώτο στη γεύση και κάτι να έρθει δεύτερο. Υπάρχουν οι κλασικοί τρόποι ανάμειξης, όμως μπορούμε να μπλέξουμε τη ζαχαροπλαστική ή τη μαγειρική και να έχουμε μοναδικά αποτελέσματα. Παρακάτω θα αναφερθούμε στα βασικά βήματα και σε κάποια κλασικά πλέον ροφήματα.

Οι τρεις πιο απλές μορφές είναι:

Steamer: Η μέθοδος που όλοι ξέρουμε και αναφέρεται στο χτύπημα στον ατμό όλων των υλικών μαζί. Η μορφή αυτή άρχισε με βάση το γάλα, προστέθηκαν σιρόπια γεύσεων κάνοντας το γάλα πιο γευστικό και στη συνέχεια βάλαμε ό,τι μας ερχόταν στο νου.

Latte: Είναι το μεγάλο cappuccino ή αλλιώς το πρωινό των Ιταλών. Πρόκειται για μια δόση espresso και άφθονο γάλα, αλλά μπορούμε επίσης να προσθέσουμε σιρόπι γεύσης και να κάνουμε ένα Latte με καραμέλα ή φουντούκι κ.λπ.
Λένε ότι αυτό το ρόφημα βγήκε όταν οι μητέρες στην Ιταλία θέλανε να σπάσουν τη μονοτονία του σκέτου γάλακτος που έδιναν στα παιδιά τους. Εγώ πάντως θυμάμαι τη γιαγιά μου να μου βάζει λίγο ελληνικό καφέ μέσα στο γάλα μου για τον ίδιο λόγο. Μην ξεχνάμε ότι ο espresso έχει τη λιγότερη καφεΐνη, οπότε είναι και το λογικότερο που θα μπορούσαν να κάνουν.

Mocha: Στον κόσμο του καφέ όταν λέμε mocha εννοούμε διάφορα πράγματα αλλά το κυριότερο είναι η ένωση του καφέ με τη σοκολάτα. Μπορούμε να έχουμε μια mocha με οποιαδήποτε μορφή καφέ και οποιαδήποτε μορφή σοκολάτας επιθυμούμε. Δεν υπάρχουν όρια. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και έναν αρωματικό παράγοντα και να έχουμε μια Flavored Mocha.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0