Γαλλικός καφές στην πρέσα (french press)

Εμφανίσεις: 5.964
Γαλλικός καφές στην πρέσα (french press)
Υλικά:
17 γρ. καφές γαλλικός (2 κουτ. γλυκού γεμάτα)
300 ml νερό
ζάχαρη κατά προτίμηση


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες καφές γαλλικός | νερό συνταγές | καφές γαλλικός συνταγή | | | Ice cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό στη καφετιέρα για να την προθερμάνουμε. Το αδειάζουμε μετά από 1 λεπτό και βάζουμε τον καφέ, γεμίζουμε με νερό, ανακατεύουμε ελαφρά για να βραχεί καλά ο καφές και βάζουμε το καπάκι με το φίλτρο σηκωμένο. Περιμένουμε 4 λεπτά και κατεβάζουμε αργά το φίλτρο για να κρατήσει τον καφέ κάτω και να μπορέσουμε να σερβίρουμε. Δεν στραγγίζουμε την καφετιέρα γιατί θα πέσει αλεσμένος καφές μέσα στην κούπα μας και θα δημιουργήσει κατακάθι, με δυσάρεστα αποτελέσματα στη γεύση. Προσθέτουμε γάλα και ζάχαρη σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Tip: Για να καταφέρουμε την θερμοκρασία χωρίς θερμόμετρο, βράζουμε το νερό, το αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά το χρησιμοποιούμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες4
Υδατάνθρακες1,05 γρ.
Σάκχαρα1,05 γρ.