Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό στη καφετιέρα για να την προθερμάνουμε. Το αδειάζουμε μετά από 1 λεπτό και βάζουμε τον καφέ, γεμίζουμε με νερό, ανακατεύουμε ελαφρά για να βραχεί καλά ο καφές και βάζουμε το καπάκι με το φίλτρο σηκωμένο. Περιμένουμε 4 λεπτά και κατεβάζουμε αργά το φίλτρο για να κρατήσει τον καφέ κάτω και να μπορέσουμε να σερβίρουμε. Δεν στραγγίζουμε την καφετιέρα γιατί θα πέσει αλεσμένος καφές μέσα στην κούπα μας και θα δημιουργήσει κατακάθι, με δυσάρεστα αποτελέσματα στη γεύση. Προσθέτουμε γάλα και ζάχαρη σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Tip: Για να καταφέρουμε την θερμοκρασία χωρίς θερμόμετρο, βράζουμε το νερό, το αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά το χρησιμοποιούμε.
