Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε το νερό με τον καφέ στο μπρίκι και το βάζουμε στη φωτιά (καμινέτο ή στο μάτι της κουζίνας). Περιμένουμε λίγο να γίνει χλιαρό το νερό και μετά, εφ' όσον προτιμούμε τον καφέ μας με ζάχαρη, βάζουμε την ανάλογη με τα γούστα μας ποσότητα. Ανακατεύουμε καλά για να διαλύσουμε τη ζάχαρη και να βρέξουμε καλά τον καφέ και μετά αφήνουμε να βράσει. Περιμένουμε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και το τραβάμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με προσοχή για να διατηρήσουμε το καϊμάκι που φτιάξαμε.
Tip: Για να μη χαλάσει το καϊμάκι, ανακατεύουμε μία φορά όταν γίνει χλιαρό το νερό και δεν ανακατεύουμε ξανά.
