Αρχική σελίδα ▸ Μαγειρική τεχνική ▸ φλαμπέ
Μαγειρική τεχνική:
|
Δημοσιεύθηκε: 16/10/2013 - Εμφανίσεις: 3873 |
![]() ![]() |

Το φλαμπέ (γαλ. flambé, δηλαδή πυρπολημένο) είναι ειδική τεχνική σερβιρίσματος. Το πιάτο με το φαγητό, το γλυκό ή το κύπελλο με το ποτό πυρπολείται κατά το σερβίρισμα και πριν από την κατανάλωση. Για να φλογιστεί το έδεσμα, καταβρέχεται με ρούμι, κονιάκ, βότκα ή κάποιο άλλο οινοπνευματώδες ποτό και στη συνέχεια ο σεφ ανάβει φωτιά. Η θερμότητα που παράγεται από την καύση του οινοπνεύματος, απελευθερώνει τις γευστικές ουσίες του εδέσματος και το κάνει πιο απολαυστικό.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
