Αρχική σελίδα ▸ Ιστορία του φαγητού ▸ saltimbocca
Ιστορία του φαγητού:
|
Δημοσιεύθηκε: 26/10/2013 - Εμφανίσεις: 5030 |
![]() ![]() |

Το saltimbocca (στα ιταλικά: άλματα στο στόμα - επίσης και saltinbocca) είναι ένα πιάτο δημοφιλές στη νότια Ελβετία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Βασικό του συστατικό είναι το μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο μαρινάρεται σε κρασί, λάδι ή αλμυρό νερό, ανάλογα με την περιοχή στην οποία φτιάχνεται. Συνοδεύεται από prosciutto και φασκόμηλο, αλλά πολλές φορές και από κάπαρη, ανάλογα με το γούστο και την περιοχή σερβιρίσματος.
Μία έκδοση αυτού του πιάτου είναι το saltimbocca alla Romana (saltimbocca ρωμαϊκού τύπου), η οποία φτιάχνεται από κρέας, prosciutto ή ζαμπόν και φασκόμηλο, μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί και βούτυρο.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
