Αρχική σελίδα ▸ Μαγειρική τεχνική ▸ Παστερίωση αυγών
Μαγειρική τεχνική:
|
Δημοσιεύθηκε: 11/11/2013 - Εμφανίσεις: 17105 |
![]() ![]() |

Επειδή τα αυγά δεν ενδείκνυται να τα χρησιμοποιούμε ωμά, γιατί ενέχουν κίνδυνο μόλυνσης από σαλμονέλα, καλό θα είναι να τα παστεριώνουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια σε συνταγές που περιέχουν αυγό και το παρασκεύασμά μας δεν πρόκειται να ψηθεί ή να βράσει.
Αν θέλουμε να παστεριώσουμε τα αυγά, βάζουμε τους κρόκους σε ένα ζεστό μπεν μαρί μαζί με τη ζάχαρη (για γλυκά) ή το αλάτι (για αλμυρά) ή οποιοδήποτε υλικό λέει η συνταγή μας και τους ανακατεύουμε συνέχεια. Με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής μετράμε τη θερμοκρασία και μόλις αυτή φτάσει στους 60ºC, αφαιρούμε το μείγμα των αυγών από το μπεν μαρί και το χρησιμοποιούμε όπως λέει η συνταγή μας στη συνέχεια.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
