Αρχική σελίδα ▸ Μαγειρική τεχνική ▸ au gratin
Μαγειρική τεχνική:
|
Δημοσιεύθηκε: 9/12/2013 - Εμφανίσεις: 2903 |
![]() ![]() |

Το au gratin είναι μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική μαγειρέματος για την παρασκευή τροφίμων, των οποίων ένα συστατικό ολοκληρώνεται με μια ρόδινη κρούστα, χρησιμοποιώντας συχνά τριμμένη φρυγανιά, τριμμένο τυρί, αυγό ή/και βούτυρο. Το au gratin προέρχεται από τη γαλλική κουζίνα και συνήθως παρασκευάζεται σε ρηχό σκεύος. Το au gratin ψήνεται σε γκριλ ή σε σχάρα για να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα από πάνω και παραδοσιακά σερβίρεται με το σκεύος του, το οποίο συνήθως είναι πυρίμαχο.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
