Αρχική σελίδα ▸ Μαγειρική τεχνική ▸ ganache
Μαγειρική τεχνική:
|
Δημοσιεύθηκε: 12/12/2013 - Εμφανίσεις: 3326 |
![]() ![]() |

Η ganache είναι ένα γλάσο, μια σάλτσα ή μια γέμιση για γλυκά φτιαγμένα από σοκολάτα και κρέμα γάλακτος.
Η ganache παρασκευάζεται αν ζεστάνουμε την κρέμα γάλακτος και την περιχύσουμε πάνω από κάθε είδους τεμαχισμένη σοκολάτα. Το μείγμα αναδεύεται ή αναμιγνύεται μέχρι να γίνει λείο, προσθέτοντας κάποιες φορές λικέρ.
Ανάλογα με το είδος της σοκολάτας και για ποιο σκοπό παρασκευάζουμε την ganache και τη θερμοκρασία παρασκευής της, η αναλογία σοκολάτας-κρέμας μεταβάλλεται για να ληφθεί η επιθυμητή συνοχή. Η κλασική δοσολογία είναι δύο μέρη σοκολάτας για ένα μέρος κρέμας γάλακτος, που μας δίνει ganache για βάση σε κέικ ή ως βάση για την παρασκευή τρούφας σοκολάτας, ενώ η αναλογία ένα προς ένα συνήθως χρησιμοποιείται ως γλάσο κάλυψης. Η κρύα ganache μπορεί να χτυπηθεί και να αυξηθεί ο όγκος της, ώστε να απλωθεί και να καλύψει ένα κέικ. Ωστόσο, αν η ganache αφεθεί να κρυώσει πάρα πολύ, μπορεί να γίνει πολύ πηχτή και να μην μπορεί να γίνει επάλειψη.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
