Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ conchiglie
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 3/1/2014 - Εμφανίσεις: 3128 |
![]() ![]() |

Τα conchiglie, κοινώς γνωστά ως «κοχύλια», είναι είδος ζυμαρικών παρασκευασμένα από ποικιλία σκληρού σίτου. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και οι έγχρωμες ποικιλίες conchiglie, οι οποίες χρωματίζονται με φυτικές χρωστικές ουσίες, όπως εκχύλισμα ντομάτας, μελάνι σουπιάς ή ζωμό από σπανάκι.
Το σχήμα κελύφους που έχουν τα συγκεκριμένα ζυμαρικά επιτρέπει στη σάλτσα να εισχωρεί σ’ αυτά. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών στη Μεγάλη Βρετανία. Υπάρχει και μια ποικιλία με πολύ μικρά ζυμαρικά, τα οποία ονομάζονται conchigliette.
Το όνομα conchiglie προέρχεται από την ιταλική λέξη για το κοχύλι (conchiglia). Η ιταλική λέξη conchiglie και η αγγλική λέξη «conch» (κόγχη) μοιράζονται την ίδια ελληνική ρίζα με τη μορφή konkhe, που σημαίνει «κέλυφος».
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
