Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ ακέρωτο
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 15/1/2014 - Εμφανίσεις: 2989 |
![]() ![]() |

Το κέρωµα της επιφάνειας των οπωροκηπευτικών αποτελεί µία µέθοδο επεξεργασίας που χρησιµοποιείται για ορισµένα προϊόντα, στα οποία περιλαµβάνονται τα εσπεριδοειδή, τα µήλα, οι πιπεριές και τα αγγούρια. Καθυστερεί τον ρυθµό απώλειας υγρασίας, ενώ διατηρεί τη σπαργή και την αφράτη υφή του και µπορεί να µεταβάλει την εσωτερική ατµόσφαιρα του προϊόντος.
Η μέθοδος εφαρµόζεται κυρίως λόγω του αισθητικού αποτελέσµατος, καθώς το κερί γυαλίζει την επιδερµίδα και δίνει στα προϊόντα µια πιο λαµπερή όψη σε σύγκριση µε εκείνα που δεν έχουν δεχτεί κέρωµα. Ωστόσο, προβλήµατα ενδέχεται να εµφανιστούν σε περίπτωση χρήσης µη καταχωρηµένων παρασκευασµάτων ή σε περίπτωση που η επιδερµίδα καταναλώνεται από ανθρώπους ή δίδεται ως τροφή σε ζώα.
Για το κέρωμα χρησιμοποιείται συνήθως παραφίνη και είναι μέθοδος που χρησιμοποιείται κυρίως στα εισαγόμενα λεμόνια και σπάνια στην Ελλάδα, αφού οι αποστάσεις μεταφοράς τους είναι μικρές .
Τα κερωμένα φρούτα αναγνωρίζονται από την υπερβολικά αφύσικη γυαλάδα της φλούδας τους και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το ξύσμα τους και φυσικά να μην καταναλώνονται με τη φλούδα.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
