Αρχική σελίδα ▸ Μαγειρική τεχνική ▸ blanchir
Μαγειρική τεχνική:
|
Δημοσιεύθηκε: 27/1/2014 - Εμφανίσεις: 3483 |
![]() ![]() |

blanchir στη μαγειρική ονομάζεται το ζεμάτισμα που κάνουμε σε διάφορα υλικά ώστε να αποβάλλουν την πικράδα τους (σπανάκι, χορταρικά κ.λπ.). blanchir επίσης κάνουμε και την ντομάτα για να την ξεφλουδίσουμε: σταυρώνουμε απαλά τη βάση της με ένα κοφτερό μαχαίρι, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και την αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα περίπου ή μέχρι να ανοίξει το δέρμα στις τομές. Στη συνέχεια, με μια τρυπητή κουτάλα τη μεταφέρουμε αμέσως σε νερό με πάγο και στη συνέχεια, την ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα με τα δάχτυλά μας.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
