Αρχική σελίδα ▸ Ιστορία του φαγητού ▸ vinaigrette
Ιστορία του φαγητού:
|
Δημοσιεύθηκε: 24/1/2014 - Εμφανίσεις: 5032 |
![]() ![]() |

Η vinaigrette είναι ένα γαλάκτωμα από ξίδι και φυτικό έλαιο, όπως σογιέλαιο, καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο, φυστικέλαιο και φυσικά ελαιόλαδο. Μερικές φορές η σάλτσα αρωματίζεται με βότανα, μπαχαρικά κ.λπ. Συνήθως χρησιμοποιείται ως salad dressing, αλλά επίσης και ως κρύα σάλτσα ή μαρινάδα.
Η vinaigrette είναι υποκοριστικό του γαλλικού «vinaigre», το οποίο στα αγγλικά μεταφράζεται ως «ξινό κρασί». Κατά τον 19ο αιώνα η vinaigrette ήταν γνωστή ως «french dressing».
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
