Αρχική σελίδαΙστορία του φαγητού ▸ vinaigrette

Ιστορία του φαγητού:
vinaigrette

Δημοσιεύθηκε: 24/1/2014 - Εμφανίσεις: 5032




Η vinaigrette είναι ένα γαλάκτωμα από ξίδι και φυτικό έλαιο, όπως σογιέλαιο, καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο, φυστικέλαιο και φυσικά ελαιόλαδο. Μερικές φορές η σάλτσα αρωματίζεται με βότανα, μπαχαρικά κ.λπ. Συνήθως χρησιμοποιείται ως salad dressing, αλλά επίσης και ως κρύα σάλτσα ή μαρινάδα.

Η vinaigrette είναι υποκοριστικό του γαλλικού «vinaigre», το οποίο στα αγγλικά μεταφράζεται ως «ξινό κρασί». Κατά τον 19ο αιώνα η vinaigrette ήταν γνωστή ως «french dressing».



Σχόλια