Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ scamorza
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 15/11/2014 - Εμφανίσεις: 3027 |
![]() ![]() |

Το scamorza είναι ιταλικό τυρί που παρασκευάζεται από νωπό αγελαδινό γάλα. Κάποιοι παραγωγοί επίσης το παρασκευάζουν και με γάλα βούβαλου. Είναι παραδοσιακό προϊόν των περιφερειών της Ιταλίας Campania, Abruzzo, Molise και Puglia. Το σχήμα του συνήθως είναι σφαιρικό πεπλατυσμένο, το βάρος του γύρω στο μισό κιλό, αλλά υπάρχει και σε μεγαλύτερα μεγέθη. Επίσης, παράγεται και σε καπνιστό και μοιάζει με το τυρί provola.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
