Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ comté
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 15/11/2014 - Εμφανίσεις: 2919 |
![]() ![]() |

Το comté (ονομάζεται επίσης gruyère de Comté-γραβιέρα comté) είναι γαλλικό τυρί που παρασκευάζεται από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα στην περιοχή Franche-comté της ανατολικής Γαλλίας. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει την υψηλότερη παραγωγή όλων των γαλλικών ΠΟΠ τυριών, περίπου 40.000 τόνους ετησίως.
Το τυρί παρασκευάζεται σε επίπεδους κυκλικούς δίσκους, ο καθένας μεταξύ 40 cm και 70 cm σε διάμετρο και περίπου 10 cm σε ύψος. Κάθε δίσκος ζυγίζει έως 50 κιλά. Η κρούστα του είναι συνήθως καφέ χρώματος σαν σκονισμένη και το εσωτερικό είναι απαλό και κρεμώδες, κίτρινου χρώματος. Η υφή του είναι σχετικά σκληρή και εύκαμπτη και η γεύση του είναι έντονη και ελαφρώς γλυκιά.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
