Τούρτα σοκολάτα με σιροπιασμένα αχλάδια

Εμφανίσεις: 6.392
Τούρτα σοκολάτα με σιροπιασμένα αχλάδια
Υλικά:
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο
7 αυγά
2 βανίλιες
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για τα σιροπιασμένα αχλάδια:
1 κανέλλα (ξύλο)
7 αχλάδια (μικρά)
500 ml νερό
80 γρ. μέλι (3 κουτ. σούπας)
1 λεμόνι (το χυμό)


Προτεινόμενες μερίδες: 14

Ετικέτες νερό συνταγές | βούτυρο | μπέικιν πάουντερ | σοκολάτα κουβερτούρα | σοκολάτα κουβερτούρα συνταγή | Cheese calories

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Στο μεταξύ, βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν σε ένα μπεν μαρί.

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνοντας τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αυγά με τη ζάχαρη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.

Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι τους και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό, το μέλι, το ξύλο κανέλλας και το χυμό από λεμόνι. Τα βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 16 λεπτά.

Στο μισό χρόνο, τοποθετούμε τα αχλάδια, βρασμένα και στραγγισμένα, στο κέντρο του γλυκού και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες451
Πρωτεΐνες ζωικές3,25 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,59 γρ.
Υδατάνθρακες57,88 γρ.
Λιπαρά22,65 γρ.
Σάκχαρα36,6 γρ.
Φυτικές ίνες5,09 γρ.