Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Στο μεταξύ, βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν σε ένα μπεν μαρί.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνοντας τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αυγά με τη ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι τους και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό, το μέλι, το ξύλο κανέλλας και το χυμό από λεμόνι. Τα βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 16 λεπτά.
Στο μισό χρόνο, τοποθετούμε τα αχλάδια, βρασμένα και στραγγισμένα, στο κέντρο του γλυκού και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνοντας τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αυγά με τη ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι τους και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό, το μέλι, το ξύλο κανέλλας και το χυμό από λεμόνι. Τα βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 16 λεπτά.
Στο μισό χρόνο, τοποθετούμε τα αχλάδια, βρασμένα και στραγγισμένα, στο κέντρο του γλυκού και συνεχίζουμε το ψήσιμο.