Εκτέλεση συνταγής
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και 250 γρ. από το αλεύρι, ανακατεύουμε με το φτερό καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει αρκετά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα μας τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι με το μαχλέπι και τη μαστίχα.
Ζυμώνουμε καλά με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3-4 ώρες σκεπασμένη με μεμβράνη.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και βάζουμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για μισή ώρα με τρία τέταρτα, μέχρι να φουσκώσει.
Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού απαλά με ένα πινέλο για να μη χαθεί ο όγκος του. Αν θέλουμε μπορούμε να γράψουμε και την ημερομηνία με λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής και να το πασπαλίσουμε με αμύγδαλο κομμένο σε φλούδες και παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε.
Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα, την κόβουμε στη μέση οριζόντια και με ένα πινέλο σιροπιάζουμε το κάτω κομμάτι με το ζεστό σιρόπι. Στη συνέχεια, στρώνουμε πάνω την κρέμα σοκολάτα, ρίχνουμε και τα καρύδια και τοποθετούμε το άλλο κομμάτι από πάνω.
Σερβίρουμε τη βασιλόπιτα έπειτα από λίγες ώρες.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα μας τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι με το μαχλέπι και τη μαστίχα.
Ζυμώνουμε καλά με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3-4 ώρες σκεπασμένη με μεμβράνη.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και βάζουμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για μισή ώρα με τρία τέταρτα, μέχρι να φουσκώσει.
Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού απαλά με ένα πινέλο για να μη χαθεί ο όγκος του. Αν θέλουμε μπορούμε να γράψουμε και την ημερομηνία με λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής και να το πασπαλίσουμε με αμύγδαλο κομμένο σε φλούδες και παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε.
Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα, την κόβουμε στη μέση οριζόντια και με ένα πινέλο σιροπιάζουμε το κάτω κομμάτι με το ζεστό σιρόπι. Στη συνέχεια, στρώνουμε πάνω την κρέμα σοκολάτα, ρίχνουμε και τα καρύδια και τοποθετούμε το άλλο κομμάτι από πάνω.
Σερβίρουμε τη βασιλόπιτα έπειτα από λίγες ώρες.