Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Στο μεταξύ, βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν σε ένα μπεν μαρί.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνοντας τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αυγά με τη ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 14 λεπτά ακριβώς.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με παγωτό ή με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνοντας τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αυγά με τη ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 14 λεπτά ακριβώς.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με παγωτό ή με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά.