Υγρό κέικ σοκολάτας

Εμφανίσεις: 24.307
Υγρό κέικ σοκολάτας
Υλικά :
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο
7 αυγά
2 βανίλιες
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες αυγά | βούτυρο | σοκολάτα κουβερτούρα συνταγές | συνταγή με σοκολάτα κουβερτούρα | αυγά συνταγή | Blueberries calories

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Στο μεταξύ, βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν σε ένα μπεν μαρί.

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνοντας τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αυγά με τη ζάχαρη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 14 λεπτά ακριβώς.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με παγωτό ή με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες549
Πρωτεΐνες ζωικές4,55 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,66 γρ.
Υδατάνθρακες59,01 γρ.
Λιπαρά31,72 γρ.
Σάκχαρα34,75 γρ.
Φυτικές ίνες3,72 γρ.