Παντεσπάνι βανίλιας

Εμφανίσεις: 10.605
Παντεσπάνι βανίλιας
Υλικά:
4 αυγά
1 βανίλια (ή ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού)
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες αυγά συνταγή | συνταγές με ζάχαρη | συνταγή με αυγά | | | Sweet lemon calories

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα αυγά με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια φουσκωμένη απαλή κρέμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος (για να φουσκώσει ομοιόμορφα).

Ελέγχουμε στο τέλος αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα ξύλινο καλαμάκι. Αν το μείγμα κολλάει στο ξύλο, θα πρέπει να το αφήσουμε να ψηθεί λίγο ακόμα. Αν είναι καθαρό το ξύλο, έχει ψηθεί.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες121
Πρωτεΐνες ζωικές2,52 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,24 γρ.
Υδατάνθρακες21,87 γρ.
Λιπαρά2,11 γρ.
Σάκχαρα12,74 γρ.
Φυτικές ίνες0,32 γρ.