Εκτέλεση συνταγής
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τα αυγά με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια φουσκωμένη απαλή κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος (για να φουσκώσει ομοιόμορφα).
Ελέγχουμε στο τέλος αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα ξύλινο καλαμάκι. Αν το μείγμα κολλάει στο ξύλο, θα πρέπει να το αφήσουμε να ψηθεί λίγο ακόμα. Αν είναι καθαρό το ξύλο, έχει ψηθεί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος (για να φουσκώσει ομοιόμορφα).
Ελέγχουμε στο τέλος αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα ξύλινο καλαμάκι. Αν το μείγμα κολλάει στο ξύλο, θα πρέπει να το αφήσουμε να ψηθεί λίγο ακόμα. Αν είναι καθαρό το ξύλο, έχει ψηθεί.