Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα χτυπώντας μαζί σε μια ανοιξείδωτη μπασίνα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε ένα ζεστό μπεν μπαρί, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει με τα ασπράδια. Όταν ζεσταθεί το μείγμα της μαρέγκας, το βγάζουμε από το μπεν μαρί και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε με το σύρμα για 6-7 λεπτά και λίγο πριν κλείσουμε το μίξερ, προσθέτουμε το άρωμα βιολέτας.
Ετοιμάζουμε τη μους γιαουρτιού, χτυπώντας σε ένα μπολ με το σύρμα ζαχαροπλαστικής (fuae) το στραγγιστό γιαούρτι με τη βανίλια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει καλά και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στην κρέμα γιαουρτιού, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με τη μαρίζ. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το χυμό των λεμονιών με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα φρούτα, καθαρισμένα και κομμένα, και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Τέλος, κόβουμε στη μέση τη μαρέγκα, τη γεμίζουμε με τη μους γιαουρτιού και γαρνίρουμε με την τροπική φρουτοσαλάτα που ετοιμάσαμε. Γαρνίρουμε με τα φρούτα ή δημιουργούμε δίσκους με τη μαρέγκα, ώστε να φτιάξουμε τούρτα pavlova.
Ετοιμάζουμε τη μους γιαουρτιού, χτυπώντας σε ένα μπολ με το σύρμα ζαχαροπλαστικής (fuae) το στραγγιστό γιαούρτι με τη βανίλια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει καλά και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στην κρέμα γιαουρτιού, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με τη μαρίζ. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το χυμό των λεμονιών με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα φρούτα, καθαρισμένα και κομμένα, και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Τέλος, κόβουμε στη μέση τη μαρέγκα, τη γεμίζουμε με τη μους γιαουρτιού και γαρνίρουμε με την τροπική φρουτοσαλάτα που ετοιμάσαμε. Γαρνίρουμε με τα φρούτα ή δημιουργούμε δίσκους με τη μαρέγκα, ώστε να φτιάξουμε τούρτα pavlova.