Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ζεστό κρασί, το λάδι, το λικέρ, την κανέλα και τη βανίλια.
Τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε τα σύκα και τα καρύδια ψιλοκομμένα, τα κομμάτια σοκολάτας αφού τα ψιλοκόψουμε στο μπλέντερ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα λείο και ομοιογενές. Την ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο ώστε να καλύψουμε το ταψί μας μέχρι το χείλος, αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει ελαφρά (κρατάμε στην άκρη λίγη ζύμη για να σχηματίσουμε τις λωρίδες στην επιφάνεια).
Ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και σκεπάζουμε με τις λωρίδες, κόβοντάς τες και σχηματίζοντας «πλεκτό».
Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή κρύα.
Τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε τα σύκα και τα καρύδια ψιλοκομμένα, τα κομμάτια σοκολάτας αφού τα ψιλοκόψουμε στο μπλέντερ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα λείο και ομοιογενές. Την ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο ώστε να καλύψουμε το ταψί μας μέχρι το χείλος, αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει ελαφρά (κρατάμε στην άκρη λίγη ζύμη για να σχηματίσουμε τις λωρίδες στην επιφάνεια).
Ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και σκεπάζουμε με τις λωρίδες, κόβοντάς τες και σχηματίζοντας «πλεκτό».
Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή κρύα.