Τάρτα με σύκα και καρύδια

Εμφανίσεις: 5.776
Τάρτα με σύκα και καρύδια
Υλικά για τη ζύμη:
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
600 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 κουτ. γλυκού)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη γέμιση:
1 πορτοκάλι
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
5 ml λικέρ γλυκάνισου (1 κουτ. σούπας)
280 γρ. σύκα αποξηραμένα
50 γρ. καρύδια
400 ml γάλα φρέσκο πλήρες
80 ml κρασί λευκό (ζεστό)
3 βανίλιες (1/2 κουτ. γλυκού)
150 γρ. ζάχαρη
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
2 πρέζες κανέλλα (σκόνη) (1/2 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες αυγά | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | αυγά | συνταγή με πορτοκάλι | αυγά συνταγή | Peas calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ζεστό κρασί, το λάδι, το λικέρ, την κανέλα και τη βανίλια.

Τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε τα σύκα και τα καρύδια ψιλοκομμένα, τα κομμάτια σοκολάτας αφού τα ψιλοκόψουμε στο μπλέντερ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα λείο και ομοιογενές. Την ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο ώστε να καλύψουμε το ταψί μας μέχρι το χείλος, αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει ελαφρά (κρατάμε στην άκρη λίγη ζύμη για να σχηματίσουμε τις λωρίδες στην επιφάνεια).

Ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και σκεπάζουμε με τις λωρίδες, κόβοντάς τες και σχηματίζοντας «πλεκτό».

Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή κρύα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες768
Πρωτεΐνες ζωικές4,01 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές9,29 γρ.
Υδατάνθρακες113,67 γρ.
Λιπαρά17,08 γρ.
Σάκχαρα54,52 γρ.
Φυτικές ίνες3,01 γρ.