Εκτέλεση συνταγής
Οι κρέπες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι και το γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και λείο κουρκούτι. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί για 2 ώρες.
Έπειτα από δύο ώρες, βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ή μία κουτάλα από το κουρκούτι στο κέντρο του, ενώ το περιστρέφουμε ώστε να απλωθεί μέχρι τις άκρες ένα λεπτό στρώμα μείγματος. Χαμηλώνουμε τη θερμότητα και ψήνουμε για 2 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας τέσσερις κρέπες.
Η κρέμα
Βάζουμε το γάλα να βράσει και σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το κορν φλάουερ και τα ανακατεύουμε. Λίγο πριν βράσει το γάλα, παίρνουμε λίγη ποσότητα και την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών για να αραιώσει λίγο.
Μόλις βράσει το γάλα, ρίχνουμε και το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κοχλάσει η κρέμα μας και να δέσει. Στη συνέχεια, την αδειάζουμε σε ένα μπολ για να κρυώσει.
Η σος σοκολάτας
Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος στην άκρη.
Σύνθεση της τούρτας: Παίρνουμε ένα τσέρκι 26 εκ. και στον πυθμένα του στρώνουμε μία κρέπα. Τη σκεπάζουμε με κρέμα, στρώνοντάς την με μια σπάτουλα. Από πάνω βάζουμε μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τέσσερις φορές με κρέπα, κρέμα και μπανάνες και στο τέλος περιχύνουμε την τούρτα με τη σος σοκολάτας.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι και το γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και λείο κουρκούτι. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί για 2 ώρες.
Έπειτα από δύο ώρες, βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ή μία κουτάλα από το κουρκούτι στο κέντρο του, ενώ το περιστρέφουμε ώστε να απλωθεί μέχρι τις άκρες ένα λεπτό στρώμα μείγματος. Χαμηλώνουμε τη θερμότητα και ψήνουμε για 2 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας τέσσερις κρέπες.
Η κρέμα
Βάζουμε το γάλα να βράσει και σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το κορν φλάουερ και τα ανακατεύουμε. Λίγο πριν βράσει το γάλα, παίρνουμε λίγη ποσότητα και την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών για να αραιώσει λίγο.
Μόλις βράσει το γάλα, ρίχνουμε και το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κοχλάσει η κρέμα μας και να δέσει. Στη συνέχεια, την αδειάζουμε σε ένα μπολ για να κρυώσει.
Η σος σοκολάτας
Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος στην άκρη.
Σύνθεση της τούρτας: Παίρνουμε ένα τσέρκι 26 εκ. και στον πυθμένα του στρώνουμε μία κρέπα. Τη σκεπάζουμε με κρέμα, στρώνοντάς την με μια σπάτουλα. Από πάνω βάζουμε μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τέσσερις φορές με κρέπα, κρέμα και μπανάνες και στο τέλος περιχύνουμε την τούρτα με τη σος σοκολάτας.