Εκτέλεση συνταγής
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το λάδι, το κονιάκ, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, δουλεύοντας συνέχεια το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ειδικό σκεύος για τάρτα ή μια φόρμα (κατά προτίμηση ανοιγόμενη) και απλώνουμε με τα χέρια τη ζύμη μας, καλύπτοντας και τα άκρα του σκεύους σε ύψος 2 εκ. τουλάχιστον.
Τέλος, καλύπτουμε τη ζύμη με τη μαρμελάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε, μπορούμε να κρατήσουμε λίγη ποσότητα ζύμης, με την οποία θα πλάσουμε πολύ λεπτά μπαστουνάκια και θα τα βάλουμε πάνω από τη μαρμελάδα δημιουργώντας ένα πλέγμα.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ειδικό σκεύος για τάρτα ή μια φόρμα (κατά προτίμηση ανοιγόμενη) και απλώνουμε με τα χέρια τη ζύμη μας, καλύπτοντας και τα άκρα του σκεύους σε ύψος 2 εκ. τουλάχιστον.
Τέλος, καλύπτουμε τη ζύμη με τη μαρμελάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε, μπορούμε να κρατήσουμε λίγη ποσότητα ζύμης, με την οποία θα πλάσουμε πολύ λεπτά μπαστουνάκια και θα τα βάλουμε πάνω από τη μαρμελάδα δημιουργώντας ένα πλέγμα.