Πάστα φλόρα νηστίσιμη

Εμφανίσεις: 8.090
Πάστα φλόρα νηστίσιμη
Υλικά για τη ζύμη:
3 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού (από 1 πορτοκάλι)
200 ml πορτοκάλι χυμός
15 ml κονιάκ (3 κουτ. σούπας)
60 γρ. ζάχαρη (1/3 κούπας)
700 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του (3 1/2 κούπες)
200 ml σπορέλαιο

Υλικά για το γαρνίρισμα:
400 γρ. μαρμελάδα (της αρεσκείας μας)


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες : γλυκά με μαρμελάδα: εύκολη πάστα φλόρα: νηστίσιμη πάστα φλόρα | Tomato juice calories

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το λάδι, το κονιάκ, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, δουλεύοντας συνέχεια το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ειδικό σκεύος για τάρτα ή μια φόρμα (κατά προτίμηση ανοιγόμενη) και απλώνουμε με τα χέρια τη ζύμη μας, καλύπτοντας και τα άκρα του σκεύους σε ύψος 2 εκ. τουλάχιστον.

Τέλος, καλύπτουμε τη ζύμη με τη μαρμελάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.

Αν θέλουμε, μπορούμε να κρατήσουμε λίγη ποσότητα ζύμης, με την οποία θα πλάσουμε πολύ λεπτά μπαστουνάκια και θα τα βάλουμε πάνω από τη μαρμελάδα δημιουργώντας ένα πλέγμα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες644
Πρωτεΐνες φυτικές9,43 γρ.
Υδατάνθρακες106,32 γρ.
Λιπαρά0,86 γρ.
Σάκχαρα39,67 γρ.
Φυτικές ίνες3 γρ.