Εκτέλεση συνταγής
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας σιγά με τον γάντζο, ώσπου το μείγμα μας να γίνει λείο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα περίπου.
Όταν ψηθεί το κέικ, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, σε ένα σκεύος μπεν μαρί βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί ένα λείο γλάσο.
Τέλος, περιχύνουμε το κέικ με το ζεστό γλάσο, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα σερβίρουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα περίπου.
Όταν ψηθεί το κέικ, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, σε ένα σκεύος μπεν μαρί βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί ένα λείο γλάσο.
Τέλος, περιχύνουμε το κέικ με το ζεστό γλάσο, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα σερβίρουμε.