Κέικ με άρωμα πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας

Εμφανίσεις: 14.016
Κέικ με άρωμα πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας
Υλικά για το κέικ:
3 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού (από 1 πορτοκάλι)
20 ml νερό
25 ml πορτοκάλι χυμός (από 2 πορτοκάλια περίπου)
5 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
2 πρέζες αλάτι
160 ml ελαιόλαδο (ή άλλο φυτικό λάδι)

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας:
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml νερό
40 γρ. βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες αλάτι συνταγή | συνταγές με αυγά | σοκολάτα κουβερτούρα | συνταγή με αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του | πορτοκάλι χυμός

Εκτέλεση συνταγής

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας σιγά με τον γάντζο, ώσπου το μείγμα μας να γίνει λείο.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα περίπου.

Όταν ψηθεί το κέικ, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, σε ένα σκεύος μπεν μαρί βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί ένα λείο γλάσο.

Τέλος, περιχύνουμε το κέικ με το ζεστό γλάσο, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες618
Πρωτεΐνες ζωικές3,41 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,4 γρ.
Υδατάνθρακες71,87 γρ.
Λιπαρά36,92 γρ.
Σάκχαρα47,85 γρ.
Φυτικές ίνες3,37 γρ.