Red velvet cupcakes

Εμφανίσεις: 7.096
Red velvet cupcakes
Υλικά για τα cupcakes:
20 ml χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (4 κουτ. σούπας)
480 ml γάλα φρέσκο πλήρες
225 γρ. βούτυρο
4 αυγά
2 βανίλιες
600 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κακάο
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
15 γρ. σόδα σκόνη ζαχαροπλαστικής (2 κουτ. σούπας)
6 πρέζες αλάτι (2 κουτ. γλυκού)
10 ml ξίδι λευκό (2 κουτ. σούπας)

Υλικά για το γαρνίρισμα:
490 γρ. τυρί mascarpone (μασκαρπόνε) (ή άλλο κρεμώδες τυρί)
1 βανίλια
115 γρ. ζάχαρη άχνη


Προτεινόμενες μερίδες: 30

Ετικέτες βανίλιες συνταγή | συνταγές με βανίλιες | συνταγές με βούτυρο | χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο | ξίδι λευκό συνταγή | Toast calories

Εκτέλεση συνταγής

Στον κάδο του minipimer βάζουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το βούτυρο μαλακό και ανακατεύουμε καλά με τη λεπίδα για τις ζύμες. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε τη βανίλια, το κακάο και το γάλα, αφού το ανακατέψουμε με το κόκκινο χρώμα.

Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μείγμα, έχοντας συνέχεια σε κίνηση την λεπίδα για ζύμες.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το minipimer, ρίχνουμε τη σόδα και το ξίδι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια μαρίζ.

Αδειάζουμε το μείγμα σε 20 φορμάκια για cupcake, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση και τα ψήνουμε στους 170°C για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο που διαθέτουμε).

Ανακατεύουμε τα υλικά για την κρέμα τυριού, τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τα cupcake.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες308
Πρωτεΐνες ζωικές2,67 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,72 γρ.
Υδατάνθρακες38,93 γρ.
Λιπαρά8,46 γρ.
Σάκχαρα26,12 γρ.
Φυτικές ίνες0,47 γρ.