Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ με το σύρμα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν καλά τα υλικά (αν θέλουμε, πρώτα κάνουμε παστερίωση αυγών). Προσθέτουμε το mascarpone και το ένα σφηνάκι ρούμι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα. Στο τέλος, συμπληρώνουμε την κρέμα γάλακτος αργά και σταθερά, ώστε το μείγμα να είναι συνέχεια "δεμένο". Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε μία κούπα καφέ εσπρέσο και ρίχνουμε μέσα το δεύτερο σφηνάκι ρούμι. Παίρνουμε μία φόρμα ή άλλο σκεύος της επιλογής μας, ανάλογα με το πού θέλουμε να το σερβίρουμε. Ξεκινάμε γεμίζοντας ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την κρέμα tiramisu. Βάζουμε μία στρώση κρέμα και μία στρώση μπισκότα savoyard βουτηγμένα στον καφέ (προσοχή, αν ο καφές είναι πολύ ζεστός, δεν πρέπει να αφήσουμε τα μπισκότα πολλή ώρα βουτηγμένα, γιατί θα λιώσουν). Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε ή να ψιλοκόψουμε λίγη κουβερτούρα και να τη βάλουμε από πάνω.
Φτιάχνουμε μία κούπα καφέ εσπρέσο και ρίχνουμε μέσα το δεύτερο σφηνάκι ρούμι. Παίρνουμε μία φόρμα ή άλλο σκεύος της επιλογής μας, ανάλογα με το πού θέλουμε να το σερβίρουμε. Ξεκινάμε γεμίζοντας ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την κρέμα tiramisu. Βάζουμε μία στρώση κρέμα και μία στρώση μπισκότα savoyard βουτηγμένα στον καφέ (προσοχή, αν ο καφές είναι πολύ ζεστός, δεν πρέπει να αφήσουμε τα μπισκότα πολλή ώρα βουτηγμένα, γιατί θα λιώσουν). Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε ή να ψιλοκόψουμε λίγη κουβερτούρα και να τη βάλουμε από πάνω.