Cheese cake με βατόμουρα

Εμφανίσεις: 6.481
Cheese cake με βατόμουρα
Υλικά:
250 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
180 γρ. μπισκότα digestive
250 γρ. τυρί mascarpone (μασκαρπόνε)
100 γρ. βούτυρο
3 αυγά
4 βανίλιες
120 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μαρμελάδα (βατόμουρο)
10 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (1 κουτ. σούπας)
1 λεμόνι (ακέρωτο)


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες συνταγή με τυρί mascarpone (μασκαρπόνε) | βούτυρο | βανίλιες | τυρί mascarpone (μασκαρπόνε) | συνταγές με τυρί ricotta (ρικότα) νωπό | Lamb calories

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα τριμμένα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, το πατάμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε το μείγμα των κρόκων με τη ricotta, το mascarpone, το αλεύρι κοσκινισμένο, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος, προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου, βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και ψήνουμε στους 180-200°C για 30 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε πάνω από την κρέμα ένα λεπτό στρώμα από μαρμελάδα βατόμουρο.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες501
Πρωτεΐνες ζωικές7,8 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,35 γρ.
Υδατάνθρακες45,18 γρ.
Λιπαρά19,76 γρ.
Σάκχαρα39,22 γρ.
Φυτικές ίνες0,73 γρ.