Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα τριμμένα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, το πατάμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε το μείγμα των κρόκων με τη ricotta, το mascarpone, το αλεύρι κοσκινισμένο, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος, προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου, βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και ψήνουμε στους 180-200°C για 30 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε πάνω από την κρέμα ένα λεπτό στρώμα από μαρμελάδα βατόμουρο.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε το μείγμα των κρόκων με τη ricotta, το mascarpone, το αλεύρι κοσκινισμένο, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος, προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου, βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και ψήνουμε στους 180-200°C για 30 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε πάνω από την κρέμα ένα λεπτό στρώμα από μαρμελάδα βατόμουρο.