Πίτσα με nutella και φράουλες

Εμφανίσεις: 14.231
Πίτσα με nutella και φράουλες
Υλικά για τη ζύμη:
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη γέμιση:
400 γρ. nutella
200 γρ. φράουλες
2 πρέζες αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες μαγιά ξηρή | ζάχαρη συνταγή | αλάτι συνταγή | νερό | ζάχαρη συνταγή

Εκτέλεση συνταγής

Η ζύμη: Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε το ζυμάρι σε πίτσα, αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε στους 250°C για 10-15 λεπτά. Μόλις βγει η πίτσα από το φούρνο, απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας nutella και τις φράουλες κομμένες σε φέτες.  Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες749
Πρωτεΐνες ζωικές4 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές9,34 γρ.
Υδατάνθρακες106,6 γρ.
Λιπαρά28,61 γρ.
Σάκχαρα39,77 γρ.
Φυτικές ίνες4,8 γρ.