Ταρτάκια μουστάρδας με αχλάδια και gorgonzola

Εμφανίσεις: 3.525
Ταρτάκια μουστάρδας με αχλάδια και gorgonzola
Υλικά για τη ζύμη:
60 γρ. αλεύρι σίτου σκληρό
3 γρ. μουστάρδα σκόνη (1/2 κουτ. γλυκού)
5 γρ. μουστάρδα (1 κουτ. γλυκού)
10 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 κρόκος αυγού
1 πρέζα αλάτι
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη γέμιση:
50 γρ. σταφύλια ροζακί (8 ρόγες)
1 αχλάδι (μέτριο)
70 γρ. τυρί gorgonzola (γκοργκοντζόλα)
30 γρ. σέλινο (1 κοτσάνι)
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες αλάτι | μουστάρδα συνταγές | ζάχαρη συνταγή | αλάτι συνταγές | συνταγές με κρόκος αυγού | Lentils calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, μία πρέζα αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τον κρόκο του αυγού και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και στη συνέχεια την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Κόβουμε τα καρότα και τα αχλάδια σε φέτες, ψιλοκόβουμε το σέλινο και τα σταφύλια στη μέση.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε σε 6 φόρμες για ταρτάκια, αφού τις στρώσουμε με χαρτί ψησίματος.

Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 180°C για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε και τα γεμίζουμε με τα λαχανικά και τα φρούτα, προσθέτουμε και το gorgonzola κομμένο σε φέτες, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Τα βάζουμε για 1-2 λεπτά στο ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και τα σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες212
Πρωτεΐνες ζωικές2,76 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,65 γρ.
Υδατάνθρακες21,74 γρ.
Λιπαρά11,1 γρ.
Σάκχαρα5,27 γρ.
Φυτικές ίνες1,42 γρ.