Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε σε julienne και τα σοτάρουμε με λίγο σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Στη συνέχεια σβήνουμε με τη μισή ποσότητα της sauce σόγιας, ρίχνουμε το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε την εστία.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα κάνοντας ένα σταυρό στη μέση. Παίρνουμε 2 φύλλα από ένα τέταρτο κάθε φορά και τα γεμίζουμε με λίγη ποσότητα λαχανικών στο κάτω μέρος του. Το τυλίγουμε 2-3 φορές, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι το τέλος. Πριν κλείσουμε το spring roll, βρέχουμε το φύλλο στο πάνω μέρος με τη βοήθεια ενός πινέλου, έτσι ώστε να κολλήσει καλά το ρολάκι.
Μόλις ετοιμάσουμε τα spring rolls, τα τηγανίζουμε σε καυτό φυτικό λάδι (στους 170°C με 175ºC για να μην απορροφά πολύ λάδι).
Τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την υπόλοιπη sauce σόγιας σε ένα μπολάκι.
Στη συνέχεια σβήνουμε με τη μισή ποσότητα της sauce σόγιας, ρίχνουμε το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε την εστία.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα κάνοντας ένα σταυρό στη μέση. Παίρνουμε 2 φύλλα από ένα τέταρτο κάθε φορά και τα γεμίζουμε με λίγη ποσότητα λαχανικών στο κάτω μέρος του. Το τυλίγουμε 2-3 φορές, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι το τέλος. Πριν κλείσουμε το spring roll, βρέχουμε το φύλλο στο πάνω μέρος με τη βοήθεια ενός πινέλου, έτσι ώστε να κολλήσει καλά το ρολάκι.
Μόλις ετοιμάσουμε τα spring rolls, τα τηγανίζουμε σε καυτό φυτικό λάδι (στους 170°C με 175ºC για να μην απορροφά πολύ λάδι).
Τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την υπόλοιπη sauce σόγιας σε ένα μπολάκι.