Spring rolls με φύλλο κρούστας και λαχανικά

Εμφανίσεις: 4.695
Spring rolls με φύλλο κρούστας και λαχανικά
Υλικά:
100 ml σόγια sauce
200 γρ. λάχανο λευκό
50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (1 μάτσο)
200 γρ. λάχανο κόκκινο
300 γρ. καρότα (6 τεμ.)
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
200 γρ. φύλλο κρούστας
2 πρέζες πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες λάχανο λευκό συνταγές | λάχανο λευκό | σόγια sauce συνταγή | σόγια sauce | συνταγές με πιπέρι μαύρο | Whipped cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε σε julienne και τα σοτάρουμε με λίγο σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Στη συνέχεια σβήνουμε με τη μισή ποσότητα της sauce σόγιας, ρίχνουμε το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε την εστία.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα κάνοντας ένα σταυρό στη μέση. Παίρνουμε 2 φύλλα από ένα τέταρτο κάθε φορά και τα γεμίζουμε με λίγη ποσότητα λαχανικών στο κάτω μέρος του. Το τυλίγουμε 2-3 φορές, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι το τέλος. Πριν κλείσουμε το spring roll, βρέχουμε το φύλλο στο πάνω μέρος με τη βοήθεια ενός πινέλου, έτσι ώστε να κολλήσει καλά το ρολάκι.

Μόλις ετοιμάσουμε τα spring rolls, τα τηγανίζουμε σε καυτό φυτικό λάδι (στους 170°C με 175ºC για να μην απορροφά πολύ λάδι).

Τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την υπόλοιπη sauce σόγιας σε ένα μπολάκι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες126
Πρωτεΐνες φυτικές3,02 γρ.
Υδατάνθρακες17,71 γρ.
Σάκχαρα4,06 γρ.
Φυτικές ίνες2,24 γρ.