Βραστά αυγά γεμιστά

Εμφανίσεις: 4.907
Βραστά αυγά γεμιστά
Υλικά:
60 γρ. αντσούγιες σε λάδι
60 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα)
1 τεμ. σκόρδο
6 αυγά
1 πρέζα αλάτι
5 ml ξίδι λευκό
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με αυγά | σκόρδο συνταγές | αντσούγιες σε λάδι συνταγή | συνταγές με ξίδι λευκό | συνταγή με κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) | Blueberries calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι και μόλις βράσει, βάζουμε προσεκτικά μέσα τα αυγά να βράσουν. Τα αφήνουμε 7-8 λεπτά και στη συνέχεια τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα ξεφλουδίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε με το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (κρατάμε στην άκρη μερικά φύλλα για το γαρνίρισμα).

Κόβουμε στη μέση τα αυγά κάθετα και αφαιρούμε τους κρόκους. Τους βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τις αντζούγιες, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αλέθουμε να πάρουμε έναν πολτό. Γεμίζουμε μ’ αυτόν τα αυγά στις κοιλότητες που έχει βγει ο κρόκος. Τα σερβίρουμε κρύα, γαρνιρισμένα με μερικά κλωναράκια μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες172
Πρωτεΐνες ζωικές13,77 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,9 γρ.
Υδατάνθρακες2,11 γρ.
Λιπαρά11,41 γρ.
Σάκχαρα0,93 γρ.
Φυτικές ίνες0,39 γρ.