Σαλάτα caprese

Εμφανίσεις: 5.562
Σαλάτα caprese
Υλικά:
250 γρ. τυρί mozzarella di bufala (μοτσαρέλα βουβαλίσια) (ή αγελαδινή νωπή)
4 ντομάτες φρέσκιες (μέτριες)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
10 γρ. βασιλικός φρέσκος (25 φύλλα περίπου)


Προτεινόμενες μερίδες: 3

Ετικέτες αλάτι συνταγή | συνταγή με πιπέρι μαύρο | τυρί mozzarella di bufala (μοτσαρέλα βουβαλίσια) | αλάτι συνταγές | ντομάτες φρέσκιες (μέτριες) | Spleen calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τις ντομάτες και τοποθετούμε τα 2/3 από αυτές σε ένα πιάτο, τις αλατίζουμε και βάζουμε από πάνω τη mozzarella κομμένη σε ισόπαχες φέτες. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε τη σαλάτα να «σταθεί» για 15 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε.

Τip: Μπορούμε να σερβίρουμε τη σαλάτα συνοδεύοντάς την με pesto al basilico και να συμπληρώσουμε και prosciutto di Parma κομμένο σε λεπτές φέτες.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες355
Πρωτεΐνες ζωικές13,92 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,1 γρ.
Υδατάνθρακες5,77 γρ.
Λιπαρά30,33 γρ.
Σάκχαρα3,65 γρ.