Εκτέλεση συνταγής
Αλατίζουμε τη ricotta, προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού και την τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα. Τη βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, στους 170°C.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε 4 οριζόντιες φέτες. Τις τακτοποιούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι ψιλοκομμένα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 80 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ, κόβουμε το ψημένο τυρί σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, καθαρίζουμε και τα μανιτάρια και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές φέτες. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι και ρίχνουμε τα μανιτάρια να μαριναριστούν για να γαρνίρουμε στο τέλος τη σαλάτα μας μ’ αυτά, μαζί με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Φτιάχνουμε το πιάτο μας, τοποθετώντας πρώτα τα φύλλα από την καρδιά του μαρουλιού, τη ρόκα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη και πάνω τοποθετούμε εναλλάξ τις ντομάτες και το τυρί, γαρνίρουμε με τα μανιτάρια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε 4 οριζόντιες φέτες. Τις τακτοποιούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι ψιλοκομμένα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 80 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ, κόβουμε το ψημένο τυρί σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, καθαρίζουμε και τα μανιτάρια και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές φέτες. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι και ρίχνουμε τα μανιτάρια να μαριναριστούν για να γαρνίρουμε στο τέλος τη σαλάτα μας μ’ αυτά, μαζί με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Φτιάχνουμε το πιάτο μας, τοποθετώντας πρώτα τα φύλλα από την καρδιά του μαρουλιού, τη ρόκα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη και πάνω τοποθετούμε εναλλάξ τις ντομάτες και το τυρί, γαρνίρουμε με τα μανιτάρια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.