Σαλάτα με μανιτάρια, ντομάτες και ψητή ricotta

Εμφανίσεις: 4.733
Σαλάτα με μανιτάρια, ντομάτες και ψητή ricotta
Υλικά:
250 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
400 γρ. ντομάτες φρέσκιες (4 τεμ.)
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα
Μισό μαρούλι (μέτριο)
2 τεμ. σκόρδα
0.05 150γρ ρόκα baby
Μισό λεμόνι
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
2 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με μαρούλι (μέτριο) | ντομάτες φρέσκιες συνταγές | ντομάτες φρέσκιες | μανιτάρια φρέσκα συνταγές | μανιτάρια φρέσκα συνταγές | Sausages calories

Εκτέλεση συνταγής

Αλατίζουμε τη ricotta, προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού και την τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα. Τη βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, στους 170°C.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε 4 οριζόντιες φέτες. Τις τακτοποιούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι ψιλοκομμένα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 80 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ, κόβουμε το ψημένο τυρί σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, καθαρίζουμε και τα μανιτάρια και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές φέτες. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι και ρίχνουμε τα μανιτάρια να μαριναριστούν για να γαρνίρουμε στο τέλος τη σαλάτα μας μ’ αυτά, μαζί με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Φτιάχνουμε το πιάτο μας, τοποθετώντας πρώτα τα φύλλα από την καρδιά του μαρουλιού, τη ρόκα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη και πάνω τοποθετούμε εναλλάξ τις ντομάτες και το τυρί, γαρνίρουμε με τα μανιτάρια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες179
Πρωτεΐνες ζωικές5,94 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,54 γρ.
Υδατάνθρακες9,58 γρ.
Λιπαρά12,29 γρ.
Σάκχαρα5,92 γρ.
Φυτικές ίνες2,42 γρ.