Σουφλέ με σέσκουλα, ricotta και κουκουνάρι

Εμφανίσεις: 4.464
Σουφλέ με σέσκουλα, ricotta και κουκουνάρι
Υλικά:
400 γρ. σέσκουλα (7 φύλλα)
250 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
10 γρ. φρυγανιά τριμμένη (1/2 κουτ. σούπας)
20 ml γάλα φρέσκο πλήρες (4 κουτ. σούπας)
60 γρ. κουκουνάρι (3 κουτ. σούπας)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 αυγό
2 τεμ. ψωμί του τοστ
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος (5-6 φυλλαράκια)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες γάλα φρέσκο πλήρες συνταγές | σέσκουλα | σέσκουλα | τυρί ricotta (ρικότα) νωπό | φρυγανιά τριμμένη συνταγές | Corn calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα και τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το άσπρο κεντρικό τους μέρος και το ψιλοκόβουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα σέσκουλα και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα κρατάμε στην άκρη.

Παίρνουμε 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη (αν δεν διαθέτουμε, βάζουμε το φαγητό μας σε ένα μεγαλύτερο), τα λαδώνουμε ελαφρώς και στρώνουμε στον πυθμένα τα φύλλα από τα σέσκουλα. Προσθέτουμε και τα σοταρισμένα κοτσάνια τους.

Βάζουμε τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι να σοταριστούν, κρατώντας στο τέλος τη μία κουταλιά για να γαρνίρουμε. Παίρνουμε τα υπόλοιπα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το τυρί ricotta, τα υπόλοιπα φύλλα σέσκουλα και το ψωμί, αφού πρώτα το έχουμε μουσκέψει σε γάλα και το έχουμε στύψει ελαφρά.

Αρωματίζουμε με τον βασιλικό ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, το αλάτι και το πιπέρι και την τριμμένη φρυγανιά.

Με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει γεμίζουμε μέχρι πάνω τα μπολ όπου έχουμε βάλει τα φύλλα σέσκουλα.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα σκεύη από το φούρνο, ξεφορμάρουμε τα σουφλέ και τα σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες279
Πρωτεΐνες ζωικές7,68 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,58 γρ.
Υδατάνθρακες13,62 γρ.
Λιπαρά18,67 γρ.
Σάκχαρα5,52 γρ.
Φυτικές ίνες1,2 γρ.