Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα και τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε το άσπρο κεντρικό τους μέρος και το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα σέσκουλα και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα κρατάμε στην άκρη.
Παίρνουμε 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη (αν δεν διαθέτουμε, βάζουμε το φαγητό μας σε ένα μεγαλύτερο), τα λαδώνουμε ελαφρώς και στρώνουμε στον πυθμένα τα φύλλα από τα σέσκουλα. Προσθέτουμε και τα σοταρισμένα κοτσάνια τους.
Βάζουμε τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι να σοταριστούν, κρατώντας στο τέλος τη μία κουταλιά για να γαρνίρουμε. Παίρνουμε τα υπόλοιπα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το τυρί ricotta, τα υπόλοιπα φύλλα σέσκουλα και το ψωμί, αφού πρώτα το έχουμε μουσκέψει σε γάλα και το έχουμε στύψει ελαφρά.
Αρωματίζουμε με τον βασιλικό ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, το αλάτι και το πιπέρι και την τριμμένη φρυγανιά.
Με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει γεμίζουμε μέχρι πάνω τα μπολ όπου έχουμε βάλει τα φύλλα σέσκουλα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα σκεύη από το φούρνο, ξεφορμάρουμε τα σουφλέ και τα σερβίρουμε ζεστά.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε το άσπρο κεντρικό τους μέρος και το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από τα σέσκουλα και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα κρατάμε στην άκρη.
Παίρνουμε 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη (αν δεν διαθέτουμε, βάζουμε το φαγητό μας σε ένα μεγαλύτερο), τα λαδώνουμε ελαφρώς και στρώνουμε στον πυθμένα τα φύλλα από τα σέσκουλα. Προσθέτουμε και τα σοταρισμένα κοτσάνια τους.
Βάζουμε τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι να σοταριστούν, κρατώντας στο τέλος τη μία κουταλιά για να γαρνίρουμε. Παίρνουμε τα υπόλοιπα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το τυρί ricotta, τα υπόλοιπα φύλλα σέσκουλα και το ψωμί, αφού πρώτα το έχουμε μουσκέψει σε γάλα και το έχουμε στύψει ελαφρά.
Αρωματίζουμε με τον βασιλικό ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, το αλάτι και το πιπέρι και την τριμμένη φρυγανιά.
Με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει γεμίζουμε μέχρι πάνω τα μπολ όπου έχουμε βάλει τα φύλλα σέσκουλα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα σκεύη από το φούρνο, ξεφορμάρουμε τα σουφλέ και τα σερβίρουμε ζεστά.