Σουβλάκια για χορτοφάγους

Εμφανίσεις: 5.048
Σουβλάκια για χορτοφάγους
Υλικά:
50 γρ. πιπεριές κίτρινες (1 τεμ.)
3 κλαδ. δεντρολίβανου
100 γρ. κρεμμύδια μικρά (στιφάδου)
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα (8 μικρά)
1 τεμ. σκόρδο
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
20 γρ. φασκόμηλο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι συνταγή | κλαδ. δεντρολίβανου | συνταγή με αλάτι | κρεμμύδια μικρά (στιφάδου) | συνταγές με μανιτάρια φρέσκα | Tequila sunrise calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα με χαρτί κουζίνας εμποτισμένο με νερό και αφαιρούμε με αιχμηρό μαχαιράκι το γήινο μέρος του μίσχου τους.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε στις δύο άκρες τους και τα κόβουμε σε 4 μεγάλες ροδέλες.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε τέσσερα κομμάτια ορθογώνια, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους και το εσωτερικό τους.

Ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο λιωμένο, το αλάτι, το πιπέρι και ψιλοκομμένα το φασκόμηλο με το δεντρολίβανο.

Συνθέτουμε τα σουβλάκια περνώντας ένα-ένα εναλλάξ τα λαχανικά και περιστασιακά  βάζουμε και ένα ολόκληρο φύλλο φασκόμηλο. Τα αλείφουμε με το μείγμα του λαδιού και τα μαγειρεύουμε βάζοντάς τα με σειρά σε ένα τηγάνι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες88
Πρωτεΐνες φυτικές2,73 γρ.
Υδατάνθρακες7,57 γρ.
Λιπαρά3,85 γρ.
Σάκχαρα2,12 γρ.
Φυτικές ίνες4,78 γρ.