Τρίγωνα από πολέντα με λαχανάκια Βρυξελλών

Εμφανίσεις: 3.248
Τρίγωνα από πολέντα με λαχανάκια Βρυξελλών
Υλικά:
20 γρ. αντσούγιες παστές (2 τεμ.)
500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
100 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
40 γρ. βούτυρο
1 τεμ. σκόρδο
250 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες βούτυρο συνταγή | λαχανάκια Βρυξελλών | αντσούγιες παστές | αντσούγιες παστές συνταγή | λαχανάκια Βρυξελλών συνταγές | Potatoes calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα για να μη μας σβολιάσει. Βράζουμε έτσι για μία ώρα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Πλένουμε καλά τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα μαγειρεύουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.

Ανακατεύουμε τα 2/3 της πολέντα με το τυρί Pecorino Romano και βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα.

Ξαλμυρίζουμε τις αντσούγιες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το σκόρδο να σοταριστούν για λίγο. Κατόπιν τις αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα τα λαχανάκια που έχουμε στην άκρη.

Κόβουμε την πολέντα σε φέτες, τη βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά και τη σερβίρουμε με τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες478
Πρωτεΐνες ζωικές7,78 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές8,73 γρ.
Υδατάνθρακες58,85 γρ.
Λιπαρά20,25 γρ.
Σάκχαρα3,03 γρ.
Φυτικές ίνες4,75 γρ.