Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα για να μη μας σβολιάσει. Βράζουμε έτσι για μία ώρα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Πλένουμε καλά τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα μαγειρεύουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε τα 2/3 της πολέντα με το τυρί Pecorino Romano και βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα.
Ξαλμυρίζουμε τις αντσούγιες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το σκόρδο να σοταριστούν για λίγο. Κατόπιν τις αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα τα λαχανάκια που έχουμε στην άκρη.
Κόβουμε την πολέντα σε φέτες, τη βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά και τη σερβίρουμε με τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Πλένουμε καλά τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα μαγειρεύουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε τα 2/3 της πολέντα με το τυρί Pecorino Romano και βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα.
Ξαλμυρίζουμε τις αντσούγιες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το σκόρδο να σοταριστούν για λίγο. Κατόπιν τις αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα τα λαχανάκια που έχουμε στην άκρη.
Κόβουμε την πολέντα σε φέτες, τη βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά και τη σερβίρουμε με τα λαχανάκια Βρυξελλών.