Γαρίδες πανέ με μαγιονέζα γιαουρτιού με πορτοκάλι

Εμφανίσεις: 4.159
Γαρίδες πανέ με μαγιονέζα γιαουρτιού με πορτοκάλι
Υλικά για τις γαρίδες:
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
50 γρ. καρύδια
600 γρ. γαρίδες νωπές (12 τεμ.)
1 ασπράδι αυγού
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη μαγιονέζα γιαουρτιού με πορτοκάλι:
5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού (1 κουτ. σούπας)
5 γρ. μουστάρδα (γλυκιά)
15 ml πορτοκάλι χυμός (2 κουτ. σούπας)
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2 κουτ. σούπας)
2 κρόκοι αυγού
1 πρέζα αλάτι
250 ml ελαιόλαδο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες γιαούρτι στραγγιστό | καρύδια συνταγή | συνταγή με ασπράδι αυγού | καρύδια | γαρίδες νωπές | Pasta calories

Εκτέλεση συνταγής

Ζεματίζουμε τα καρύδια για 1 λεπτό σε βραστό νερό, τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε αμέσως και τα αλέθουμε στο μπλέντερ για να γίνουν καρυδόψιχα.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κέλυφος, αφήνοντας μόνο το τέλος της ουράς.

Αναμειγνύουμε την καρυδόψιχα με την τριμμένη φρυγανιά.

Χτυπάμε το ασπράδι με μία πρέζα αλάτι και περνάμε απ’ αυτό τις γαρίδες και στη συνέχεια από το μείγμα της φρυγανιάς (πανάρισμα).

Τις βάζουμε για μισή ώρα σκεπασμένες στο ψυγείο και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry).

Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με τη μαγιονέζα γιαουρτιού.

Μαγιονέζα γιαουρτιού με πορτοκάλι: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο μπολ. Χτυπάμε με το σύρμα ( fouet) ή στο μίξερ τους κρόκους με τη μουστάρδα και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο με συνεχή ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα ( fouet) και ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.

Tips: Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φυτικό λάδι.

Επειδή οι κρόκοι θα χρησιμοποιηθούν ωμοί μπορούμε, για μεγαλύτερη ασφάλεια, να κάνουμε προηγουμένως παστερίωση.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες895
Πρωτεΐνες ζωικές23,95 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,01 γρ.
Υδατάνθρακες13,8 γρ.
Λιπαρά75,03 γρ.
Σάκχαρα1,42 γρ.
Φυτικές ίνες0,81 γρ.