Εκτέλεση συνταγής
Ζεματίζουμε τα καρύδια για 1 λεπτό σε βραστό νερό, τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε αμέσως και τα αλέθουμε στο μπλέντερ για να γίνουν καρυδόψιχα.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κέλυφος, αφήνοντας μόνο το τέλος της ουράς.
Αναμειγνύουμε την καρυδόψιχα με την τριμμένη φρυγανιά.
Χτυπάμε το ασπράδι με μία πρέζα αλάτι και περνάμε απ’ αυτό τις γαρίδες και στη συνέχεια από το μείγμα της φρυγανιάς (πανάρισμα).
Τις βάζουμε για μισή ώρα σκεπασμένες στο ψυγείο και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry).
Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με τη μαγιονέζα γιαουρτιού.
Μαγιονέζα γιαουρτιού με πορτοκάλι: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο μπολ. Χτυπάμε με το σύρμα ( fouet) ή στο μίξερ τους κρόκους με τη μουστάρδα και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο με συνεχή ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα ( fouet) και ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
Tips: Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φυτικό λάδι.
Επειδή οι κρόκοι θα χρησιμοποιηθούν ωμοί μπορούμε, για μεγαλύτερη ασφάλεια, να κάνουμε προηγουμένως παστερίωση.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κέλυφος, αφήνοντας μόνο το τέλος της ουράς.
Αναμειγνύουμε την καρυδόψιχα με την τριμμένη φρυγανιά.
Χτυπάμε το ασπράδι με μία πρέζα αλάτι και περνάμε απ’ αυτό τις γαρίδες και στη συνέχεια από το μείγμα της φρυγανιάς (πανάρισμα).
Τις βάζουμε για μισή ώρα σκεπασμένες στο ψυγείο και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry).
Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με τη μαγιονέζα γιαουρτιού.
Μαγιονέζα γιαουρτιού με πορτοκάλι: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο μπολ. Χτυπάμε με το σύρμα ( fouet) ή στο μίξερ τους κρόκους με τη μουστάρδα και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο με συνεχή ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα ( fouet) και ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
Tips: Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φυτικό λάδι.
Επειδή οι κρόκοι θα χρησιμοποιηθούν ωμοί μπορούμε, για μεγαλύτερη ασφάλεια, να κάνουμε προηγουμένως παστερίωση.