Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια κόβοντας τις άκρες τους, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο να σοταριστεί ώσπου να πάρει καφέ χρώμα. Κατόπιν το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αναταράσσοντας το σκεύος μας μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια χοντροκομμένα και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βράζουμε το μείγμα μας για 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο μεταξύ, μουσκεύουμε το ψωμί σε γάλα, το στύβουμε και το βάζουμε μαζί με το μείγμα από τα κολοκυθάκια και τον βασιλικό στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν σε έναν πολτό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρώντας το κεφάλι, τα πόδια και το δέρμα. Στη συνέχεια, τις γεμίζουμε με το μείγμα των κολοκυθιών και τις βάζουμε σε ένα ταψί με το άνοιγμα προς τα πάνω, για να μην μας αδειάσουν.
Ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά και σερβίρουμε τις σουπιές μας πάνω σε πράσινη σαλάτα.
Tip:
Θα πάρουμε 8 σουπιές μεσαίου μεγέθους.
Στο μεταξύ, μουσκεύουμε το ψωμί σε γάλα, το στύβουμε και το βάζουμε μαζί με το μείγμα από τα κολοκυθάκια και τον βασιλικό στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν σε έναν πολτό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρώντας το κεφάλι, τα πόδια και το δέρμα. Στη συνέχεια, τις γεμίζουμε με το μείγμα των κολοκυθιών και τις βάζουμε σε ένα ταψί με το άνοιγμα προς τα πάνω, για να μην μας αδειάσουν.
Ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά και σερβίρουμε τις σουπιές μας πάνω σε πράσινη σαλάτα.

Θα πάρουμε 8 σουπιές μεσαίου μεγέθους.