Σουπιές γεμιστές με κολοκυθάκια

Εμφανίσεις: 4.514
Σουπιές γεμιστές με κολοκυθάκια
Υλικά:
50 γρ. φουντούκια
80 ml γάλα φρέσκο πλήρες
800 γρ. καλαμαράκια
1 τεμ. σκόρδο
500 γρ. κολοκυθάκια (5 τεμ.)
80 γρ. ψωμί λευκό σταρένιο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
3 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με φουντούκια | φουντούκια | αλάτι συνταγές | συνταγή με γάλα φρέσκο πλήρες | σκόρδο | Lamb calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια κόβοντας τις άκρες τους, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο να σοταριστεί ώσπου να πάρει καφέ χρώμα. Κατόπιν το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αναταράσσοντας το σκεύος μας μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια χοντροκομμένα και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βράζουμε το μείγμα μας για 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ, μουσκεύουμε το ψωμί σε γάλα, το στύβουμε και το βάζουμε μαζί με το μείγμα από τα κολοκυθάκια και τον βασιλικό στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν σε έναν πολτό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρώντας το κεφάλι, τα πόδια και το δέρμα. Στη συνέχεια, τις γεμίζουμε με το μείγμα των κολοκυθιών και τις βάζουμε σε ένα ταψί με το άνοιγμα προς τα πάνω, για να μην μας αδειάσουν.

Ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά και σερβίρουμε τις σουπιές μας πάνω σε πράσινη σαλάτα.

Tip:

Θα πάρουμε 8 σουπιές μεσαίου μεγέθους.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες315
Πρωτεΐνες ζωικές25,86 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,54 γρ.
Υδατάνθρακες16,06 γρ.
Λιπαρά14,67 γρ.
Σάκχαρα7,65 γρ.
Φυτικές ίνες4,8 γρ.