Spaghettini με γαρίδες και σπαράγγια

Εμφανίσεις: 2.974
Spaghettini με γαρίδες και σπαράγγια
Υλικά:
200 γρ. ντομάτα passata
100 ml brandy
400 γρ. spaghettoni (σπαγγετόνι)
1 κιλό γαρίδες νωπές (20 τεμ. μεγάλες)
500 γρ. σπαράγγια (20 τεμ.)
20 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (2 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
4 πρέζες αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : νηστίσιμα ζυμαρικά: Καθαρά Δευτέρα: ζυμαρικά με γαρίδες | Cannelloni calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις ψιλοκόβουμε και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και μία πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο «πατημένο» με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις αφήνουμε για λίγο να πάρουν γεύση και φλαμπάρουμε με το μπράντι. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και μία πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Σερβίρουμε στα πιάτα τα ζυμαρικά, προσθέτοντας και από μία κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα στο κέντρο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες757
Πρωτεΐνες ζωικές34 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,46 γρ.
Υδατάνθρακες92,74 γρ.
Λιπαρά5,55 γρ.
Σάκχαρα2,13 γρ.
Φυτικές ίνες3,35 γρ.