Timballo με tortellini και ragu κουνελιού

Εμφανίσεις: 10.815
Timballo με tortellini και ragu κουνελιού
Υλικά:
150 ml κρασί κόκκινο γλυκό
300 γρ. tortellini (τορτελίνια) με ζαμπόν
70 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο) (τριμμένο)
60 γρ. βούτυρο
600 γρ. κουνέλι
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
500 γρ. φύλλο σφολιάτας
1 κρόκος αυγού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο (1 κλαδάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με κρασί κόκκινο γλυκό | αλάτι συνταγές | κουνέλι συνταγή | κρασί κόκκινο γλυκό | συνταγές με tortellini (τορτελίνια) με ζαμπόν | Carrots calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένα με 50 γρ. βούτυρο, προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε κύβους και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού, αν είναι απαραίτητο.

Βράζουμε τα tortellini σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το τυρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια φόρμα, αφού πρώτα τη βουτυρώσουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Γεμίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με τα tortellini και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Με τα δάχτυλά μας ενώνουμε τα δύο φύλλα στις άκρες της φόρμας και τα σφραγίζουμε, κόβοντας το περίσσευμα με ένα μυτερό μαχαίρι.

Χρησιμοποιούμε τα περισσεύματα για να δημιουργήσουμε σχέδια πάνω από το timballo.

Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο του αυγού χτυπημένο.

Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για λίγα λεπτά, για να «καθίσει». Το βγάζουμε από το φούρνο, το τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες913
Πρωτεΐνες ζωικές30,89 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,66 γρ.
Υδατάνθρακες73,28 γρ.
Λιπαρά52,34 γρ.
Σάκχαρα1,55 γρ.
Φυτικές ίνες0,51 γρ.