Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένα με 50 γρ. βούτυρο, προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε κύβους και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού, αν είναι απαραίτητο.
Βράζουμε τα tortellini σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το τυρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια φόρμα, αφού πρώτα τη βουτυρώσουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Γεμίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με τα tortellini και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Με τα δάχτυλά μας ενώνουμε τα δύο φύλλα στις άκρες της φόρμας και τα σφραγίζουμε, κόβοντας το περίσσευμα με ένα μυτερό μαχαίρι.
Χρησιμοποιούμε τα περισσεύματα για να δημιουργήσουμε σχέδια πάνω από το timballo.
Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο του αυγού χτυπημένο.
Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για λίγα λεπτά, για να «καθίσει». Το βγάζουμε από το φούρνο, το τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Βράζουμε τα tortellini σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το τυρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια φόρμα, αφού πρώτα τη βουτυρώσουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Γεμίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με τα tortellini και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Με τα δάχτυλά μας ενώνουμε τα δύο φύλλα στις άκρες της φόρμας και τα σφραγίζουμε, κόβοντας το περίσσευμα με ένα μυτερό μαχαίρι.
Χρησιμοποιούμε τα περισσεύματα για να δημιουργήσουμε σχέδια πάνω από το timballo.
Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο του αυγού χτυπημένο.
Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για λίγα λεπτά, για να «καθίσει». Το βγάζουμε από το φούρνο, το τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.