Papardelle με σάλτσα αγριογούρουνου

Εμφανίσεις: 6.335
Papardelle με σάλτσα αγριογούρουνου
Υλικά:
250 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
400 γρ. papardelle (παπαρδέλες)
500 γρ. αγριογούρουνο
50 γρ. σέλινο (2 κλωνάρια)
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
100 γρ. καρότα (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
400 ml κρασί κόκκινο (4 ποτήρια κρασιού)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
6 γαρίφαλα


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι | συνταγή με papardelle (παπαρδέλες) | συνταγή με αγριογούρουνο | συνταγή με ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα) | ελαιόλαδο συνταγή | Lamb calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο και τα κόβουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αγριογούρουνο, προσθέτουμε το μισό από το κρασί μας και τα γαρίφαλλα και αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 5 ώρες περίπου.

Κατόπιν, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο από το μείγμα μας και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε και το αγριογούρουνο με τα γαρίφαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, το υπόλοιπο κρασί και την ντομάτα κον κασέ.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και κατόπιν τα ρίχνουμε στη σάλτσα του αγριογούρουνου, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες707
Πρωτεΐνες ζωικές26,89 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,58 γρ.
Υδατάνθρακες96,47 γρ.
Λιπαρά11,96 γρ.
Σάκχαρα6,36 γρ.
Φυτικές ίνες4,75 γρ.