Πικάντικα gnocchi Σαρδηνίας με σουπιά και αρακά

Εμφανίσεις: 3.258
Πικάντικα gnocchi Σαρδηνίας με σουπιά και αρακά
Υλικά:
400 γρ. ζυμαρικά αχιβάδες
5 γρ. μπούκοβο (σπόροι) (1/2 κουτ. γλυκού)
200 ml ζωμός ψαριών
200 γρ. σουπιές
50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα)
50 γρ. αρακάς νωπός
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
20 γρ. μαϊντανός
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με πιπέρι μαύρο | σουπιές | συνταγή με κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) | πιπέρι μαύρο | πιπέρι μαύρο συνταγές

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μαζί με το μπούκοβο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τη σουπιά, την κόβουμε σε λωρίδες και τη ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου, αφού προσθέσουμε λίγο ζωμό για να καλυφθούν τα υλικά.

Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τριμμένο θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με τον υπόλοιπο ζωμό των θαλασσινών. Τέλος, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα σουπιάς.

Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες484
Πρωτεΐνες ζωικές1 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές13,66 γρ.
Υδατάνθρακες83,1 γρ.
Λιπαρά4,25 γρ.
Σάκχαρα5,33 γρ.
Φυτικές ίνες4 γρ.