Farfalle με κολοκυθάκια, πιπεριά, κολοκύθα και μπέικον

Εμφανίσεις: 5.084
Farfalle με κολοκυθάκια, πιπεριά, κολοκύθα και μπέικον
Υλικά:
400 γρ. farfalle (ζυμαρικά φαρφάλες)
100 γρ. μπέικον
100 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (2 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες μπέικον | farfalle (ζυμαρικά φαρφάλες) συνταγές | farfalle (ζυμαρικά φαρφάλες) συνταγή | πιπεριές γλυκές κόκκινες συνταγές | σκόρδο | Cod calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το μπέικον, μέχρι να ροδίσει.

Πλένουμε την πιπεριά και τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε julienne και τα συμπληρώνουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και μερικές κουταλιές βραστό νερό από την κατσαρόλα των ζυμαρικών και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζουμε τις farfalle σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα των λαχανικών, τα οποία πρέπει να είναι αρκετά τραγανά. Αναδεύουμε δυο-τρεις φορές και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες470
Πρωτεΐνες ζωικές3,95 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,33 γρ.
Υδατάνθρακες0,54 γρ.
Λιπαρά9,65 γρ.
Σάκχαρα0,33 γρ.
Φυτικές ίνες0,33 γρ.