Maccheroni al ferreto σε σάλτσα κρεμμυδιού

Εμφανίσεις: 2.944
Maccheroni al ferreto σε σάλτσα κρεμμυδιού
Υλικά:
100 γρ. αντσούγιες παστές
120 γρ. κρεμμύδια ξερά κόκκινα
10 γρ. θυμάρι φρέσκο (2 κλωναράκια)
400 γρ. maccheroni al ferreto
120 γρ. κρεμμύδια ξερά άσπρα
1 πρέζα αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : σάλτσα κρεμμυδιού με σαρδέλες: ζυμαρικά με αντσούγια: ιταλικά ζυμαρικά | Kiwi calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι να σιγοβράσουν με δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Ανά διαστήματα προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι τα κρεμμύδια να καραμελώσουν καλά, χωρίς όμως να ροδίσουν.

Στο μεταξύ, πλένουμε καλά τις σαρδέλες, αφαιρούμε το κεντρικό οστό και τις προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι οι σαρδέλες να λιώσουν τελείως.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, σοτάρουμε για 2 λεπτά προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με μερικά φύλλα φρέσκο θυμάρι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες463
Πρωτεΐνες ζωικές6,25 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές13 γρ.
Υδατάνθρακες77,96 γρ.
Λιπαρά5,12 γρ.
Σάκχαρα5,46 γρ.
Φυτικές ίνες4,37 γρ.